1,9 млн. лв. бонуси за софийските чиновници

Столичните общинари (над 4000 души) ще получат бонуси върху заплатите си за общо около 1,9 млн. лв. Парите за допълнителното материално стимулиране идват от преизпълнение на приходите в бюджета на общината.

Според доклада на зам.-кметицата Мария Бояджийска, който ще се гледа на сесия на съвета в четвъртък, над 565 000 лв. повече са събрани през първото тримесечие на годината от лихви върху стари задължения на граждани за данъци и такси. А от общински такси приходите са 1,3 млн. лв. повече от планираните.

Сумата ще бъде разпределена между 24-те районни кметства и Столичната община според това кой колко е събрал, обясни председателят на финансовата комисия към градския парламент Орлин Алексиев. На районна администрация се падат между 30 000 и 40 000 лв. Получаването на бонуси от чиновниците е регламентирано с наредба и правилник през 2008 г. Събраните от администрацията повече такси и други приходи не може да се използват за друго, освен за допълнително материално стимулиране.

http://www.trud.bg

социално споделяне

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=2483

Създадено от на апр. 13 2011. Част от Новини, Той Чиновника. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes