Най-големия казан за чорба за Гинес в Охрид

Честването на Богоявление по стар стил в Македония тази година завърши с нов рекорд на Гинес, поставен в Охрид – приготвянето на 3,3 тона рибена чорба, съобщи агенция МИА.

Досегашният рекорд бе 3025 литра рибена чорба. Чорбата е готова, регистрирана е на видеозапис и всичко е заверено при нотариус. Спазени са инструкциите на Гинес, така че сега очакваме потвърждение на счупения рекорд, каза един от организаторите на проявата Любен Арнаудов.

Подготовката за приготвянето на чорбата е извършена от преподаватели и ученици от средното училище по готварство в Охрид. Използвани бяха 500 кг сьомга, 200 кг хек, 150 кг пъстърва, както и 140 кг моркови, 50 кг целина, 110 литра масло, 200 връзки магданоз, 100 кг брашно, 20 кг подправки и сол.

Главният готвач Блаже Йорданоски каза, че подготовката за приготвянето на рибената чорба започнали още преди месец, а от петък започнало чистенето на рибата и зеленчуците. Сварени на дървени въглища са 11 хиляди порции рибена чорба, за което са изгорени четири кубични метра дърва. Охрид счупи рекорда на Гинес,приготвяйки 3300 литра рибена чорба

социално споделяне

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=4565

Създадено от на ян. 27 2013. Част от Етно пикник, Закони, История, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes