Декларация на СДС и БЗНС Копривщица относно местни избори 2015г.

До

Председателския съвет на Реформаторския блок

Националния предизборен щаб на Реформаторския блок

Парламентарната група на Реформаторския блок

Средствата за масова информация

 

 

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

 

на Реформаторски блок – СДС и БЗНС,

Община Копривщица

 

Ние представителите на Реформаторски блок – СДС и БЗНС в Община Копривщица, приемаме с възмущение арбитража проведен в Националния предизборен щаб за кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници в Община Копривщица. Безпринципните договорки и пазарлъци по общини в стил „на мене ще дадете тази община, а тия ги даваме на Вас“, несъответстват на демократичните принципи залегнали в уставите на партиите в Реформаторски блок, Споразумението за създаване на коалицията и приложенията към него, определящи, че водещ принцип при определяне на кандидати за кметове и съветници по общини ще бъдат резултатите от предишните местни избори, избрани кметове и съветници.

Според правилата приети от всички партии в РБ, в Община Копривщица, СДС и БЗНС трябваше да излъчат кандидат за кмет и водач на листата на общинските съветници. След намесата на народния представител от Реформаторския блок за София област г-н Димитър Делчев и безпринципни пазарлъци, за кандидат за кмет и водач на листата на РБ в Копривщица, бе определена г-жа Елена Чумпова.

Ние представители на демократичната общност от СДС и БЗНС в Копривщица, категорично възразяваме срещу подменения вот на гражданите на града. Г-жа Чумпова не е достойна да бъде наш представител и не се ползва с нашето доверие и това на нашите съграждани. Г-жа Чумпова години наред е работила срещу СДС обслужвайки само и единствено личните си интереси, и играе резерва в червения отбор. Липсата на авторитет и доверие е причина, както за невъзможността да попълни листа от общински съветници така и да влияе върху местния политически живот.

Ето защо, в знак на несъгласие с арбитража в Предизборния щаб и безпринципното поведение на народния представител от Реформаторския блок София област – г-н Димитър Делчев, ние представителите на СДС и БЗНС в Копривщица решихме:

  1. Снемаме политическо доверие от народния представител от София област г-н Димитър Делчев. От този момент той не е наш народен представител и настояваме същия незабавно да напусне Народното събрание. За демократичната общност в Копривщица г-н Димитър Делчев вече е персона нон грата.
  2. Изтегляме всичките си представители от листата за общински съветници.
  3. Заявяваме категоричната си подкрепа за независимия кандидат за кмет и общински съветник г-н Ангел Ангелов и призоваваме гражданите на Копривщица да го подкрепят. Г-н Ангелов е единственото ново лице в предизборната надпревара и е единствият, който може да промени развитието на Копривщица в положителна посока. Останалите кандидати за кметове са ни до болка познати.

Декларацията е приета на общо събрание на членовете на СДС и БЗНС в община Копривщица, проведено на 21 септември 2015 г.

СДС – Б. Виларов                                                                  БЗНС – Ст. Драгийски

бутони за споделяне

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=5188

Създадено от на сеп. 22 2015. Част от Закони, История, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes