Кантора за имотни измами

Имам постоянен адрес, моля, пуснете ме под домашен арест или срещу гаранция.“

За това помоли вчера през сълзи съда адвокатката Иванка Томова. Тя и съпругът и Константин Томов бяха обвинени за документни измами с имоти на мъртви столичани. Томов бе заловен в началото на януари, а съпругата му и съучастникът й Атанас Колев бяха хванати по-късно. Вчера състав на Софийския апелативен съд остави и двамата за постоянно в ареста.

При акцията срещу групата столични полицаи арестуваха трима адвокати съдружници, които създали „кантора за имотни измами“. В домовете на юристите били прилежно картотекирани фалшиви банкерски подписи и пълномощни, както и цял архив на покойниците без наследници или психично болни собственици в София.

Юристите успели да откраднат над 20 имота с фалшиви документи. Жилищата били собственост на починали възрастни хора, които обаче нямали наследници, или на психично болни. Когато получели информация за починал дядо или баба, юристите фабрикували „внуци“.

Василий Дружинин

24chasa.bg

сподели бутон

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=2675

Създадено от на май 4 2011. Част от Закони, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes