Копривщица представи автентични храни и продукти на Фермерски пазар „Римска стена“

Копривщица КООПНа 3 октомври, преди изгрев слънце петима копривщени, поеха към Фермерски пазар „Римска стена“, за да представят автентични  продукти и занаятчийски храни. Ето какво приготвиха .

Мария Димова – Картофи сорт „Джили“ за пържене и за готвене.

Мария Каменарова – сладко от череши, зрели смокини, черни боровинки, сладко от рози, сладко от диви горски ягоди, сироп от малини и боровинки.

Нешка Косачка – Картофи за пържене сорт „Агрия“, сладко от борови връхчета и зелени шишарки, череши, диви ягоди, малини, черна боровинка, къпини, смокини.

Велислава Ангелова с Домашна лютеница „Кулинарен историк“ два вида, подправка „Направи си юнашка баница за 3 секунди“, Бабини питки печени на табан, сланина от каче в саламура на Бай Рашко, пресно сирене /краве/  от фермата на Иван Кривиралчев, ракия от рози Розова магия.

Атанас Меслеков Шуроп от Диви малини /Лудо младо вино от малини/

Всички заедно, обелиха 40 килограма картофи от Копривщица и ги изпържиха на място с помощтта на Ангел Ангелов и Юнашките съдове на Академия „Кулинарен историк“.

На това събитие се постави началото на „КООП Копривщица“ с девиза „Директни продажби на автентични Копривщенски стоки и продукти „

Инициативата е по идея на Академия „Кулинарен историк“, програма на Фондация“Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство  България“ за популяризирането на локални и автентични Български храни.

Ангел Ангелов

spodelime.com

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=5207

Създадено от на окт. 4 2015. Част от Академия кулинарен историк, Закони, Копривщица, Копривщица 2015, Кулинарен историк, ЛЮБОПИТНО, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes