Красота и позиции на чифтосването

При обичайната поза на чифтосване на праисторическите хора, женската предлага на мъжкаря задната част на тялото си и самият акт е кратък и брутален. Нещо, което не може да се случи при позата “лице срещу лице”. При тази поза женската получава по-голямо удоволствие и нови емоции породени от оргазма.

Половият акт от инстинктивно действие се превръща в любовно приключение съпроводено с ласки и нежност.

И така фронталната поза създава възможност за по-тесни връзки между партньорите, до промяна в техните полови органи и целият им външен вид: изчезва окосмяването по някои части на тялото, главно тези които са възпрепятствали удоволствието по време на секса. По този начин зависимост от природните условия на живот и особеностите на различните раси, настъпват промени в половата система, които съществуват и до днес.

         Счита се, че фронталната поза е довела до невъзможност женската да бъде изнасилена от непознати индивиди. Някои учени отбелязват, че само човекът и един вид от паяците са способни да правят секс против волята на женската. Дарвин е считал, че при избора на партньор първобитните хора са се харесвали взаимно и че красотата по-късно става наследствена черта и води до промяна на видовете в положителна посока (“Изразяване на емоциите при човека и животните”).

В резултат на сексуалната еволюция настъпват видими промени в структурата на човешкото тяло: мъжът става по-висок, по силен и мускулест, пораства му брада и практически има по-хармонично тяло от това на жената.

         При животинската поза мъжът е виждал само задните части на своята партньорка и е намирал удоволствие от гледката на закръгления й задник. Жената от своя страна не може да се радва на никаква гледка. При фронталната поза партньорите имат възможност да се насладят един на друг, да си разменят ласки и целувки и да изпитват неограничено удоволствие от оргазма.

          В някои пещери, художествени галерии и музеи, и днес могат да се видят рисунки от праисторическата ера, останки от кости, коси и елементи от оскъдното облекло на нашите прародители. Няма обаче никакви следи кога за пръв път те са започнали да практикуват фронталната поза на секса и да имат поведение повече на хора, отколкото на маймуни.

         Счита се, че това е станало преди повече от 200 хиляди години, когато първобитните са знаели вече как да използват огъня и да си правят оръжия, с които да ходят на лов за лъвове и тигри, за биволи и слонове, когато първобитният човек се превръща в “homo sapiens”, когото можем да наречем прародител на модерния човек.

Откъс от книгата на Петър Мотков „Сексът и светът“

споделяне във facebook

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=3468

Създадено от на сеп. 20 2011. Част от Сексът и светът. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes