Кушия на Тодоров ден в Копривщица с Юнашката скара

На 23 март, в Копривщица ще се проведе традиционната Тодорова кушия. Всяка година тук се събират множество жители и гости на града, за да наблюдават зрелищното събитие. Участие в него вземат състезатели от страната, региона и града-домакин. Кушията ще се проведе на градския стадион пред погледите на хиляди зрители. В обедните часове на деня присъстващите ще имат възможността да се насладят на атрактивни надбягвания, проведени в няколко дисциплини и категории. Участие в надпреварата ще вземат състезатели от Копривщица, Челопеч, Антон, Мирково, Пирдоп, Златица, дори от Хисар, Карлово и Казанлък. На импровизирания хиподрум четириногите и техните ездачи ще премерят сили в различни дисциплини. За призьорите са предвидени парични награди.

Национална академия „Кулинарен историк“ ще представи на празника за първи път Юнашката скара. Ще приготвим един кулинарен спомен, известен като „Хаджийското кебапче“. Традиционна рецепта, приготвяна от старите българи които се връщат от хаджилък.

споделяне в социални мрежи

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=4672

Създадено от на мар. 22 2013. Част от Баба Цонка, Етно пикник, Закони, История, Копривщица, Кулинарен историк, Народна кухня, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes