Меню на Академия “Кулинарен историк” на празника Сабантуй на 13.06.2015 г.

На площ около 10 декара в района на булевардите „Петко Тодоров” и „Гоце Делчев” ще може да се насладите на автентични песни и танци от Волжка България, в изпълнение на артисти от Република Татарстан и Башкортостан. Ансамбъл „Българе” ще открие събитието в 10.00 часа.

Шатрата на занаятите ще Ви даде възможност да видите или дори сами да сътворите свое собствено произведение на изкуството в духа на татарската, българската, казахската или башкирската школа. Четири юрти ще демонстрират самобитността на прадедите ни.

А какво би бил един празник без вкусна храна и освежаващи напитки?

 „Плов”, приготвен в “Юнашката тава” за 2000 човека Ще Ви предложим истински „Плов”, приготвен в “Юнашката тава” за 2000 човека  “Чак-чак” както и  супа „Токмач” с гъше месо и лапша, пелмени и много други деликатеси приготвени от татарски готвачи.

От традиционната Българска кухня ще бъде приготвен „Юнашки кебап” за 1000 човека в “Юнашкия тиган на България” на Ангел Ангелов от Академия “Кулинарен историк”, Традиционни български лютеници и разядки, Юнашки кюфтаци и млечни продукти.

През целия ден ще работят щандове със сувенири, книги и продукти от националната кухня.

Заповядайте на 13 юни 2015 година от 10.00 часа в Южен парк, София, за да се забавляваме заедно!

Официалното фейсбук събитие

https://www.facebook.com/events/633947620083644/

сподели ме

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=5009

Създадено от на май 27 2015. Част от Сабантуй. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes