Меню на Чорбаджийския двор в Копривщица за 7,8 и 9 август

Баш Врачанска ЮтикаНа 7 ,8 и 9 август, в Копривщица, ще предложим Автентични български рецепти и храни. Във времето, ще допълваме продуктите и гостбите, които ще ви предложим

СМЯТАМЕ ДА ПРЕКАЛИМ. С непознати вкусове и Кулинарни спомени на Българската кухня.

1.Над 12 000 порции, „Юнашки кебап“ с пилешки филенца, 14 вида зеленчуци и масло от лично нам познати крави и оффце, приготвен в „Юнашкия тиган на България“

2. Врачанска Ютика, приготвена от Народния готвач Дедо Скръц от там, Северозападо. Знаем част от рецептата, харесваме я, страхотна е, но освен печени чушки, козе сирене, кашкавал, чесън и разни безкрайни зелении, не знаем какво слага. Не знаем как се случва този вкус. Питайте Баш майстора, той си знае.

3. Юнашки кюфтаци. Правят ги по наша рецепта, от месо в Родопите. Който е ял, знае, който не е, да се напиня и да дойде в Копривщица да опита.

4. Кибапчета. Такива като на онзи непознат майстор, от преди 40 години. Не се препоръчват на неопитвали истинско месо. Шокиращо зарибяващи са. Така ги описват младите ни помощници.

5. Мътеница от козе мляко. Ледена. Високо маслена и антидиетична.

6. Мътеница от краве мляко. Пак така. Произведени специално от майсторица Мария, от лично отглеждани животни. В личната и ферма Халалица.

7. БРЪНЗА. Кашкавал от козе сирене с високомасленна извара и отлежало където трябва. Стерлизирано в буркан. Опасно за градско пребиваващи люде.

8. Селски курбан от черна кокошка, приготвен от Майсторица Милена от Копривщица. И трите дни, сутрин, преди обедните изкушения, ще можете да се облажите с невероятния вкус на селската храна.

9. Бабина питка ,печена на табан в стара фурна. Малко думи, много спомени от едно време.

10. Кръцмул. Нещо напълно непознато. Сушено сирене, извара, масло и печени червени чушки. Стерлизирано в буркан.

11. Чичово мезе. Кашкавалена извара с печени чушки и чесън. За разядка, за ракия, за закуска.

12. Пържени картофи със свинска мас. Ако някой помни какво беше това. Когато нямаше диети и холестерол.

Очакваме ви в Копривщица. Ще ни намерите лесно. Там където скарата дими, мирише на бабината манджа и веселбата е около огъня.

Ангел Ангелов

Събитието във Фейсбук

„Чорбаджийски двор“ на XI Национален събор на българското народно творчество – Копривщица ‘2015

Юнашкия тиган на България, там в Копривщица

бутон за споделяне

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=5165

Създадено от на авг. 4 2015. Част от Академия кулинарен историк, Баба Цонка, Дедо Скръц, ЕкоФест Парк "Кулата", Етно пикник, История, Копривщица, Копривщица 2015, Кулинарен историк, Народна кухня, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes