Мним адвокат измамил столичанка

Двама мъже, измамили 55-годишна жена, са били заловени от столичните криминалисти. В началото на юни дамата се оплакала в полицията, че е попаднала в престъпна схема на двама непознати.

Потърпевшата  разказала, че през 2011 година обявила за продажба в интернет апартамент в „Красна поляна“.

Скоро след излизането на обявата по телефона й позвънил мъж, който се представил за адвокат и заявил, че се интересува от имота. вамата се срещнали и жената извадила копия на всички документи за жилището.

Мъжът се съгласил да купи апартамента, но имало неизчистени сметки за консумативи, които възлизали на 3000 лв.

Тъй като собственичката не разполагала със средства, купувачът й предложил да я срещне с негов приятел, който да й даде кредит срещу лихва от 300 лева. Договорът бил подписан и заверен от нотариус. Когато жената събрала сумата и поискала да върне парите, й било заявено, че лихвата за всеки ден е 300 лева.

Мъжът е завел дело срещу нея за 43 000 лева. Така на собственичката бил наложен запор както над семейния апартамент, така и над картата й, по която й превеждали заплатата. От банковата й сметка чрез частен съдебен изпълнител били изтеглени 13 500 лева.

В хода на разследването полицията стигнала до 47-годишен мъж, който се е представил за “адвокат“ и 28-годишен негов съучастник. Двамата са криминално проявени – “адвокатът“ е регистриран многократно за измами, а другият – за кражби и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.

На 47-годишният мъж е наложена мярка „парична гаранция“ от 5000 лева. Съучастникът му предстои да бъде привлечен в качеството на обвиняем.

социални бутони

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=4354

Създадено от на авг. 2 2012. Част от Закони, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes