Над 5000 българи ще правят благотворително мартеници на 1 март

Благотворителна кампания "Децата и традициите"

Благотворителна кампания „Децата и традициите“

Българи от цял свят ще подкрепят каузата за изграждане на Център за възстановяване на онкоболни деца,  и ще разкажат на света за Българската мартеница.

Ще правим Българска мартеница. Като енергия и желание да дарим здраве на близките си, да помогнем на нуждаещите се и да се почустваме малко повече Българи. Независимо къде се намираме.

Над 5000 българи от цял свят са заявили участие събитието. В гр. Видин 500 деца облечени с бели и червени тениски осигурени от Община Видин, заедно с Кмета Герго Гергов в 11.00 ч. ще подредят Най-голямата жива мартеница като част от Балканския рекорд. В Благоевград рекордьорите се събират на площад Македония.

С директни включвания по скайп и снимки и видео материал се включват Валядолид, Паленсиана, Чикаго, Флорида, Жеравна, Копривщица, Измаил в Украйна, Пловдив, Варна, Пазарджик, Саарбрюкен в Германия, и още много други градове от цял свят, както и  над 40 училища и читалища. В София освен в НДК, мартеници за Балкански рекорд ще се правят и в Дневен център за онкоболни деца в Исул и Общински културен институт-Красно село

Покана за участие

 

Скъпи деца, ученици, учители и родители.

Станете част от събитието  

Честита Баба Марта Свят / Happy Baba Marta World

 

На 28 февруари и 1 март, в Централното фоайе на Национален Дворец на Културата, ще се проведе събитието „Честита Баба Марта Свят“ част от Балканския Рекорд  „Най-много хора правещи Български мартеници за 5 минути в цял Свят“

Да разкажем и покажем на света Вълшебната традиция “Баба Марта“

Организатор на събитието е Фондация “НАЦИОНАЛЕН ТРЪСТ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КУЛТУРНО ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО БЪЛГАРИЯ”

Всеки желаещ може да участва, като рекордьор на 1 март 2014 г. от 11.00 ч. Българско време  в София или мястото където се намира по света, за да правим заедно Български мартеници по стара българска традиция.

Училища, организации, семейства и общности могат да организират събитие на мястото където се намират и да се включат в Балканския Рекорд .

За да участвате, изпратете имейл на national.trust.bg@gmail.com с мястото където ще организирате включването в рекорда, телефон на организатора, скайп, сайт на организацията и брой очаквани участници.

На мястото на събитието, ще има организирани работилници и ателиета за изработка на традиционни мартеници, за детски рисунки и за изработка и оцветяване на поздравителни картички.

Фейсбук страница и събитие

https://www.facebook.com/Rekord1MartMartenica

https://www.facebook.com/events/240371056132849/

Конкурс за детска рисунка „Моята Баба Марта”

http://www.babamartaworld.com/?page_id=89

https://www.facebook.com/events/1459801767565786/

Конкурс за Българска мартеница „ Вълшебната традиция”

http://www.babamartaworld.com/?page_id=88

https://www.facebook.com/events/222543164600012/

Събитието е с благотворителен характер, в подкрепа на изграждането на „Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания„ http://www.decaohz.org/?cid=5&NewsId=10  на Сдружение  „ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ“

Носител на Балканския рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути в цял свят“ ще е Сдружение „ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ“

Рисунките и мартениците изпращайте на адрес:

гр. София,  п.к. 1527, бул. „Ген. Данаил Николаев“ №26

Дневен център за деца с онкохематологични заболявания,

Петя Цветкова

Благотворителен базар

https://www.facebook.com/events/268826163280670/

 Сайт на събитието http://www.babamartaworld.com/

Фейсбук страница  https://www.facebook.com/Rekord1MartMartenica

spodelime.com

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=4923

Създадено от на февр. 26 2014. Част от ЕкоФест Парк "Кулата", Етно пикник, Закони, История, ЛЮБОПИТНО, Новини, Отворени очи, Събития. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes