Нестинарски ритуали, автентични храни и майстори гайдари се събират в Копривщица

Златна Българска Гайда Копривщица 2013 3Национален фестивал за гайдарско майсторство „Златна Българска Гайда“ На 6 и 7 септември, солови изпълнители, групи, смесени състави, певци, танцьори и майстори на гайди ще си дадат среща в Копривщица за втори път.

По време на фестивала ще се представят млади и стари гайдари, свирещи на джура и каба гайда. Жури от техни колеги ще избере най добрите майстори. В късният следобед ще започне концерта на майсторите гайдари. На заник слънце, нестинари ще пресъздадат Нестинарско шествие с родови икони носени от млади момчета и Нестинарско хора с ходене по жарава.

В рамките на фестивала, за първи път ще се представи  Пътуващ фермерски БАЗАР „Исторична и здравословна храна“ България. Фермери и малки производители ще представят автентични и непознати храни. В Юнашката кухня ще се приготвят забравени бабини рецепти на живо. Всички предварително записани участници ще опитат безплатно Юнашкия кебап.

Академия „Кулинарен историк“ ще представи всички Юнашки съдове създадени за 4 години.

Юнашка таваНа 7 септември, рано сутринта, ще започне Балкански рекорд за Най-голямата лютеница приготвена в една тава. 1500 кг.  български зеленчуци и продукти ще бъдат приготвени на жив огън в Юнашката тава.

Подробности за програмата и дейностите ще намерите в http://goldbulgarianbagpipe.com/?page_id=7.

социални мрежи

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=4953

Създадено от на авг. 8 2014. Част от Баба Цонка, ЕкоФест Парк "Кулата", Етно пикник, Копривщица, Кулинарен историк, ЛЮБОПИТНО, Народна кухня, Новини, Събития, Събития. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes