Нов /ПУП/ в Благоевград

“Зелена светлина” за жилищно строителство върху 72 декара в бившия стопански двор на АПК – Благоевград

След десетилетие съдебни спорове и неуредици най-накрая се освобождава за строителство огромен терен от 72 декара в един от най-привлекателните райони за живеене в Благоевград – бившия Стопански двор на АПК.

Общината е изготвила подробния устройствен план /ПУП/, който отрежда зона от 42 декара, предимно за жилищно строителство на сгради с максимална височина 15 метра и зелени площи 2,6 декара. Това е изключително важно нещо за развитието на града и за самите собственици на имоти там, които от години събират нерви заради различни проблеми, най-после те ще могат да реализират намеренията си и да разполагат с върнатите им имоти.

Подготвили сме ПУП-а за внасяне в ОбС – Благоевград и най-вероятно ще бъде гласуван на сесията на 16 септември, след което остава да се обнародва в “Държавен вестник”, каза пред “Струма” кметът Костадин Паскалев.

Според главния архитект на общината Виолета Спасова това е едно от най-перспективните места за живеене, защото е близо до ЮЗУ, до две училища, а съществуващата транспортна инфраструктура позволява лесен достъп до административния център на града. Добрата новина е и тази, че имаше само 6 възражения по ПУП-а, от които две бяха отхвърлени като несъстоятелни, а по четири нанесохме корекции, обясни гл. архитект.

Земята в бившия Стопански двор на Благоевград бе възстановена на бивши собственици по силата на реституционния закон след ликвидацията на бившето АПК след 1990 г., но последваха поредица от съдебни битки между правоимащите и бившите ликвидатори. За терена липсваше и подробен устройствен план, което също създаваше пречки за застрояване, макар че някои инвеститори намериха пролуки и успяха да построят жилищни кооперации, в които преди няколко години средната продажна цена на квадратен метър за апартамент се движеше около 550-600 евро.

http://www.struma.com

сподели бутон

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=3259

Създадено от на авг. 22 2011. Част от Новини, РестиТУТУция. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Може да пропуснете до края и да оставите коментар. Пинг в момента не е позволен.

1 коментар за “Нов /ПУП/ в Благоевград”

  1. Your story was really inraemotivf, thanks!

Оставете коментар

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes