Новият президент. Изборът е днес !!!

Втори тур на изборите за президент и вицепрезидент се провеждат днес в цялата страна с решение на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Изборният ден започна в 6.00 часа сутринта в общо 11 382 избирателни секции в страната и ще бъде закрит в 19.00 часа. В чужбина секциите са 161.

На 23 октомври нямаше избрани президент и вицепрезидент, тъй като в гласуването участваха повече от половината избиратели, но нито един от кандидатите не получи повече от половината действителни гласове. След окончателното преброяване на първия тур са гласували повече от три милиона души. С право на глас са 6 933 748 българи.

ЦИК публикува окончателните резултати от изборите на 23 октомври минути преди 3.00 часа на 27 октомври и така законоустановеният 48-часов срок за оповестяването им бе просрочен.

Окончателните резултати от първия тур показаха, че кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ – Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, е събрала 1 349 380 гласа, а двойката на БСП – Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, е получила 974 300 гласа.

Тези двойки продължават днес надпреварата за избирателния вот и победителят ще заеме мястото на Дондуков 2 за следващите пет години.

http://pressclub.bg

spodelime.com

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=3710

Създадено от на окт. 30 2011. Част от Избори, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes