Рекорд на Гинес – София – Южен парк – Голямата поляна

Рекорд на Гинес – София – Южен парк – Голямата поляна /вход откъм Гоце Делчев/ Регистрация за участие на място започва от 10.00 часа на 4- май 2013г. Около обед 12.00 – 12.30 ще се обяви начало на рекорда. Няма такса за кандидат – рекордьори. Вземете си доброто настроение и заповядайте да подгреем огънят, на който ще сварим в „Юнашки тиган“ едновременно 2500 яйца.
Малки и големи жители и гости на град София,
каним Ви да се присъедините към празника в първият за България Великденски Гинес рекорд за боядисването на великденски яйца.
Събитието цели да популяризира съхранената българска традиция за честването на Възкресение Христово – Великден с боядисването на яйца по нашите земи. С участието си в Гинес рекордите да популяризиаме заедно пред света, българското, българските традици и град София за „Европейска столица на културата 2019“. Събитието е и в подкрепа на проекта за изграждане на „Детски онкохематологичен център“ на Сдружение „ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ“. В Деня на събитието ще са открие Детска изложба с рисунки „Моят шарен Великден“ в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания. Представители на сдружението ще представят проекта за изграждане на възстановителния център.

В първият най – голям „Юнашки тиган“ представители на Академия „Кулинарен историк“ ще сварят хиляди яйца на жив огън. Всеки кандидат – рекордьор ще получи сварено яйце, великденски бои и прибори, за да се подготви за официалната церемония по поставянето на рекорда.

Всички действия по събитието ще бъдат наблюдавани от нотариус и специално създадена комисия. Всеки участвал в събитието – рекордьор ще получи официален сертификат за участието си в „Рекордите на Гинес“.
Донесете си празничното настроение и ваши изработени плакати с името на семейството ви, на групата ви, нарисувайте ваше послание за Великден.
Ако искате да се изявите на нашата сцена с участие – тя е Ваша.
От ранна сутрин до късен следобед празнична програма ще съпътства събитието. Фолклорни състави, много музика, игри и изненади ще са част от настроението и веселието. Ако имате в скриновете народна носия, облечете се за празника по нашенски. Всички гости на събитието ще могат да опитат „Чорбаджийски кебап по гергьовски“ приготвен в „Юнашки тиган“.
Ще завършим с всенародно Великденско хоро.
Събитието ще бъде отразено в специално издание и заснето в документален филм за рекордите на Гинес.

СТАНИ ЧАСТ ОТ РЕКОРДИТЕ НА ГИНЕС
ДА ПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО ВЕЛИКДЕН

споделяне в социални мрежи

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=4747

Създадено от на май 2 2013. Част от Гинес за Великден, Етно пикник, История, Кулинарен историк, Народна кухня, Новини, Събития. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Може да пропуснете до края и да оставите коментар. Пинг в момента не е позволен.

Оставете коментар

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes