Рекорд на Гинес – София – Южен парк – Голямата поляна

Рекорд на Гинес – София – Южен парк – Голямата поляна /вход откъм Гоце Делчев/ Регистрация за участие на място започва от 10.00 часа на 4- май 2013г. Около обед 12.00 – 12.30 ще се обяви начало на рекорда. Няма такса за кандидат – рекордьори. Вземете си доброто настроение и заповядайте да подгреем огънят, на който ще сварим в „Юнашки тиган“ едновременно 2500 яйца.
Малки и големи жители и гости на град София,
каним Ви да се присъедините към празника в първият за България Великденски Гинес рекорд за боядисването на великденски яйца.
Събитието цели да популяризира съхранената българска традиция за честването на Възкресение Христово – Великден с боядисването на яйца по нашите земи. С участието си в Гинес рекордите да популяризиаме заедно пред света, българското, българските традици и град София за „Европейска столица на културата 2019“. Събитието е и в подкрепа на проекта за изграждане на „Детски онкохематологичен център“ на Сдружение „ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ“. В Деня на събитието ще са открие Детска изложба с рисунки „Моят шарен Великден“ в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания. Представители на сдружението ще представят проекта за изграждане на възстановителния център.

В първият най – голям „Юнашки тиган“ представители на Академия „Кулинарен историк“ ще сварят хиляди яйца на жив огън. Всеки кандидат – рекордьор ще получи сварено яйце, великденски бои и прибори, за да се подготви за официалната церемония по поставянето на рекорда.

Всички действия по събитието ще бъдат наблюдавани от нотариус и специално създадена комисия. Всеки участвал в събитието – рекордьор ще получи официален сертификат за участието си в „Рекордите на Гинес“.
Донесете си празничното настроение и ваши изработени плакати с името на семейството ви, на групата ви, нарисувайте ваше послание за Великден.
Ако искате да се изявите на нашата сцена с участие – тя е Ваша.
От ранна сутрин до късен следобед празнична програма ще съпътства събитието. Фолклорни състави, много музика, игри и изненади ще са част от настроението и веселието. Ако имате в скриновете народна носия, облечете се за празника по нашенски. Всички гости на събитието ще могат да опитат „Чорбаджийски кебап по гергьовски“ приготвен в „Юнашки тиган“.
Ще завършим с всенародно Великденско хоро.
Събитието ще бъде отразено в специално издание и заснето в документален филм за рекордите на Гинес.

СТАНИ ЧАСТ ОТ РЕКОРДИТЕ НА ГИНЕС
ДА ПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО ВЕЛИКДЕН

споделяне в социални мрежи

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=4747

Създадено от на май 2 2013. Част от Гинес за Великден, Етно пикник, История, Кулинарен историк, Народна кухня, Новини, Събития. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes