Суджуци, кулинарни спомени и вино в буркан в Копривщица

Копривщенски суджукНа 28 ноември в Копривщица в Академия „Кулинарен историк“ ще се състои първата голяма Кулинарна възстановка, която нарекохме „На другия ден „. На другия ден, когато е заклано прасето, месото се е изцедило и вече може да се налага сланината, да се правят суджуците, да се приготви спържата и да се напълни етреника и кървавицата.

От 11.00ч. в сградата и двора на Старата фурна, където създадохме Академия „Кулинарен историк“ ще започнем с Кулинарните спомени. Ще печем суджуци, ще хапваме етреник и кървавица. В Юнашкия тиган на България ще приготвим спържа с няколко вида месо и карантийки, овкусени с праз и сушени люти чушки. Ще има голям огън и пънове за сядане. Но няма да има чаши. Виното ще пием от буркани и бурканчета. Очакваме да ни дойдат на гости кулинарни специалисти и любители на автентичната храна. Представители на „КООП Копривщица“ ще предлагат домашни сладка, сиропи, мармалади, лютеници, млечни разядки, вино, кашкавал, Овчарски суджук, Юнашки пикантен суджук и Телешки суджук.

Юнашкия тиган на България

Юнашкия тиган на България

Ще можете да опитате и Копривщенски етреник, който се приготвя от месо, сланинки, черен дроб и други вкусотии, както и Копривщенска варена кървавица от дреболии в естествено черво.

За всеки с певчески талант сме предвидили микрофон и професионално озвучаване.

Събитието се организира от Фондация „Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България“, Програма Академия „Кулинарен историк“ БЕЗ подкрепата на Евро програми, Институции или Спонсори.

       Събитието във Фейсбук

Ето как да стигнете. Как ще си тръгнете, вие му мислете. КАРТА
Ангел Ангелов

сподели ме

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=5240

Създадено от на ное. 25 2015. Част от Академия кулинарен историк, Етно пикник, Закони, История, Копривщица, Копривщица 2015, Кулинарен историк, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes