„Тайната на рицаря Капулети“ от Стефан Кисьов

Легендата за трагичната любов между Ромео и Жулиета води началото си от стара италианска приказка и мнозина са творците, изкушени да я преразкажат.
Стефан Кисьов, един от талантливите съвременни разказвачи, пътува до Италия, прави щателно проучване в библиотеки и музеи и представя вечната любовна история с нови детайли и неочаквана развръзка.
Монтеки и Капулети – двама рицари в Светите земи, намират златен свитък с текст на староарамейски. Кому се пада той? В дуел за ценната находка Монтеки загива от оръжието на бойния си другар…
Години по-късно, на смъртния си одър Капулети изповядва на отец Лоренцо греха си, станал причина за нестихващата омраза между двата рода. Но златният свитък крие много по-страшна тайна, която излага на риск бъдещето на християнството.
Междувременно отецът е въвлечен в невъзможната любов на Ромео Монтеки и Жулиета Капулети. А свитъкът ще се окаже единственото спасение за обречената им връзка.

Каква всъщност е съдбата на двамата влюбени, разкрита ли е древната тайна? Истинско приключение в Ренесансова Италия – с цялата й пищност и разгул, възход и падение на нравите…

Стефан Кисьов е роден на 30.04.1963 в Стара Загора, където завършва средното си образование в местната френска гимназия. Работил е като електромонтьор, администратор в хотел по Черноморието, сценичен работник в Старозагорската опера. Учил е в Пловдивския и Софийския университет и Сорбоната в Париж, бил е журналист на свободна практика в няколко столични вестника.
Стефан Кисьов е автор на 60 разказа и няколко романа, между които „Никъде нищо“, „Твоето име е жена“, „Воайорът и квартирантката“, „Джубокс“, „Не будете сомнамбула“. За „Екзекуторът“ (2004г.) получава голямата награда на фондация „ВИК“ за български роман на годината.

„Тайната на рицаря Капулети“ излиза на българския книжен пазар под знака на ИК „Ера“.

бутон за социални мрежи

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=1944

Създадено от на февр. 20 2011. Част от НОВИ КНИГИ. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes