Във Видин ще поставят Балкански рекорд за „Най-голямото българско знаме“

Чипровци Юнашки тиганНа 26.10.2013г. на Димитровден, официален празник на град  Видин, заедно с всички дейности предвидени в празничните дни, гражданите и гостите на Видин ще вземат участие в поставянето на Балкански рекорд  за „Най-голямото българско знаме“ подредено от нарязани български зеленчуци. Една каруца зеленчуци ще бъдат нарязани на живо, на централният градски площад от доброволци, облечени в народни носии. Всички зеленчуци ще бъдат подредени в „Най-големия български тиган “ „Юнашкия тиган“ , а след това сготвени заедно със 100 кг. пилешко филе, домашно масло и тайните подправки на баба Цонка от Копривщица. Привечер всички ще се почерпят с готовия „Юнашки кебап по Видински“

Фондация „Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България“ на последните няколко събития подрежаше българския трикольор с нарязани зеленчуци. Празника на град Видин е избран за първия масов Балкански рекорд. Програмата „Балканска книга на рекордите“ си поставя за цел чрез масови събития да популяризира българските традиции.

SANYO DIGITAL CAMERA

Подредихме знаме и в Калофер с кмета на града г-н Румен Стоянов.

В Жеравна  на „Събора на фолклорната носия“ екип на Фондация „НТСКИН България “ постави  Балкански кулинарен рекорд  като 6 човека за 24 часа приготвиха 5000 порции Юнашки кебап, като организатор и носител на рекорда е г-н Христо Димитров. За рекорда ще бъде връчен официален сертификат на кмета на общината г-н Герго Гергов, и рекорда ще бъде вписан в „Балканска книга на рекордите“ като носител на рекорда ще е Община Видин.

Можем да поставим началото на една благородна надпревара, свързана с традициите и патриотизма.

Официален организатор и носител на Балкански Рекорд:

 Община Видин

Съорганизатор и контролиращ орган:

Фондация „Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България“

 

сподели бутон

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=4853

Създадено от на окт. 24 2013. Част от Баба Цонка, Етно пикник, История, Копривщица, Кулинарен историк, ЛЮБОПИТНО, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes