Юнашко покрекло в Копривщица

Първият най-голям български тиган  "Юнашкия тиган"За първи път на Фестивала на автентичната кухня „Кулинарен историк“ Копривщица 2014 г. ще приготвим зимнина от месо и зеленчуци на живо. Всеки ще може да участва, да опитва и да си закупи от приготвените рецепти.

До 08.01.2014г. приемаме предварителни заявки за желаещите да запазят от вкусотиите.
С удоволствие ще посрещнем представители на Био магазини, Хранкоопи и сдружения за фермерски храни.
При желание на производители, ще им осигурим възможност за сергия за продажба на продукция и дегустации.
Фестивала ще се провежда на всеки два месеца, спазвайки стопанския календар на производители на плодове и зеленчуци.
За контакт: 0885632035 Ангел Ангелов
Фондация „Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България“

Програма Академия „Кулинарен историк“
мейл national.trust.bg@gmail.com

Оказа се че е невъзможно да намерим достатъчно количество /поне 20 броя/телешки глави в началото на януари месец. Затова решихме да приемем предизвикателството да приготвим на живо две митични стари рецепти, приготвящи се по това време на годината. Ще възстановим технологията за приготвяне на покрекло и спържа. Колкото и странно да е, това са две различни ястия, с различна технология на приготвяне, независимо че продуктите донякъде са идентични.

И така. За Юнашкото покрекло. Взимаме 40 кг. свинска плешка, 20 кг. бекон, 20 кг. бял дроб, 15 кг. тънки свински чревца, 5 кг. дебели чревца, 10 кг. свински сърца, 5 кг. стар лук, 1 кг. чесън на глави, 3 низи сушени чушки, две шепи люти чушки, черен пипер /млян и на зърна/, червен пипер , дафинов лист, бахар, половин кофа бяло вино. Сипваме по глътка греяна ракийка и запретваме ръкави. Палим огъня, загряваме Най-големия български тиган „Юнашкия тиган и “ след 8 часа сме готови. Започваме в 8.00 ч. на 11.01.2014г. в Копривщица.

spodelime.com

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=4900

Създадено от на ян. 10 2014. Част от Баба Цонка, Етно пикник, Закони, История, Копривщица, Кулинарен историк, ЛЮБОПИТНО, Народна кухня, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes