Зелените келеши отново са се активизирали

Келеши са не защото искат природа (и аз искам), а защото не искат да си платят сметката за това. Всяка собственост си има собственик. Той има някакви права да се разпорежда с нея. Ако законът дава право да се строи, човекът има право да строи, и да извлече ползите от строежа.

Ако на някой не му изнася това, да плати въпросния имот, и да го държи на гъсталак. Но не може по социалистически да се скандира по улиците нещо, което представлява отнемане на частна собственост.

Тия келеши, ако аз ида у тях и им кажа, че искам да напълня апартаментите им със саксии с фикуси, за да пречистват въздуха, сигурно няма да ме пуснат. Но като трябва да пречат на някой друг, са много активни. Който иска нещо, да си плаща.

Ако държавата иска да държи Иракли като гъсталак, да го отчужди, и да си плати на собствениците. Но не може да се посяга на собствеността. Или най-малкото – който посяга на чуждото, нека да даде личен пример. То лесно се крещи.

Това е популизмът, който съсипва обществото. Като гледате Иракли, си представете цяла България. Никъде нищо не може да се направи, без да ти налетят келешите и да ти се пречкат – често с надеждата да получат откуп. Всяка екологична оценка може да се обжалва, което значи, че всеки келеш има правото да ти спре проекта поне за 3 години – докато траят съдебните процедури.

Е, кой ще дойде, и ще направи фабрика, завод, каквото и да било. Западните държави са много по-застроени от България, и много по-екологични. Ние сме просто държавата на келешите.

И знаете ли защо – защото 99% от тия дето ще прочетат този коментар, ще са на страната на келешите. Каквато държава искаме, такава имаме…

Добри Божилов

споделяне на връзка

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=4551

Създадено от на ян. 14 2013. Част от Анализи, Закони, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes