Бившият шеф на ЛИДЕР в Карнобат Антон Панайотов прибра с фалшив подпис 40 дка нива в Деветинци

Осемдесетгодишната Нонка Славова  е на път да загуби здравето си, след като чрез измама се раздели с 40 декара земя в село Деветинци, община Карнобат. Преди месец възрастната жена останала поразена, когато се обадила по телефона на арендатора, стопанисващ наследствените й ниви, за да попита за годишната рента, а вместо това чула: „Ти вече нямаш земя, продадена”е”.

От тогава Нанка обикаля всички институции, за да търси справедливост. Писала е жалби до Районна прокуратура-Карнобат, Окръжна прокуратура-– Бургас и писма до премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов.

Историята на Нонка Славова може би щеше да попадне в баналните справки за измамени старици, ако тя упорито не търсеше правата си, още повече, че в дъното на нейната одисея стоят една скандално известна личност от Карнобат – бившият областен координатор на партия ЛИДЕР Антон Панайотов и кметският наместник на село Деветинци Станка Добрева.

Проблемите на Нанка Славова започват през зимата, когато тя решава да продаде нивите в Деветинци, притисната от финансови проблеми. Жената живее в Стара Загора, рядко стъпва на село и започва да търси купувач за част от земите си. Така през март по телефона й се обажда Антон Панайотов, който се представя за собственик на фирма за недвижими имоти.

Той заявил на Нанка, че проявява интерес към земята й и започва преговори за цената. Споразумяват се за сумата от 350 лева на декар. Следват обещания, че сумата ще бъде изплатена, но минават месеци и резултат няма. През април се стига дори до предварителен договор, подписан от Нанка Славова от една страна, а от друга – съпругата на Антон Панайотов, 30-годишната Валентина.

С въпросния документ купувачът се задължава да плати на продавачите 7 хиляди лева в срок до 30 април.

Преведени са обаче едва 3 000 лева и след дълъг застой Славова смята, че сделка няма. Така идва август и тя разбира, че не притежава и сантиметър нива.

Това е началото на перипетиите на Нонка, след което се сблъсква с поредица от абсурди. Оказва се, че имотът й е продаден от Антон Панайотов на непознатия й Мехмед Али Мехмед от съседното село Деветак още през февруари, дори преди подписването на предварителен договор.

Сделката е станала чрез пълномощно, на което  подписа на Нонка е фалшифициран. Документът е заверен от кметската намесничка Станка Добрева, която е родом от селото на Панайотов Венец и двамата са добри познати.

„Заверката на подписите трябваше да стане в мое присъствие, а аз не съм идвала на село повече от година. Не съм стъпвала тук, не мога да разбера как така изведнъж се оказва, че  и пълномощно съм подписала. Нямам пари, нямам земя. Ето.. идва зима, а дори печка нямам, как ще продължа да живея, все пак съм на 80 години вече”, през сълзи на очи разказа Славова.

Жената е съсипана и вчера направи пореден опит да потърси обяснение от Станка Добрева. Кметицата обаче  вместо да даде смислено обяснение защо е заверила документ с фалшив подпис и е станала част от измама, каза: „Ти беше тук с Антон”… Но, очевидно смутена от лъжата, няколко пъти обърка глаголното време. Самият Антон  Панайотов пък вчера не можа да каже ходил ли е в Деветинци с Нонка или не. „Не мога да си спомня бил ли съм там или не”, каза той.

Вчера офисът на фирмата на Антон Панайотов в центъра на Карнобат, където Нонка Славова се е срещала с него, беше заключен и изглеждаше напълно изоставен, а работещите в съседните помещения казаха, че отдавна не са виждали обитателите му. Табелата с телефоните на фирмата беше буквално откъсната от вратата. За сметка на това пък Антон Панайотов бил постоянно търсен от различни граждани, които се оплаквали, че той им дължи солидни суми пари.

Докато репортерският ни екип беше в Карнобат, кметицата на Деветинци вече беше предупредила Панайотов по телефона за посещението ни. Той веднага отправил заплахи към дъщерята на Нанка Славова Добрина.

После, разбрал, че търсим отговор за измамата на Славова, Панайотов сам ни потърси: „Не мога да си обясня как може Нонка Славова да твърди подобни неща, след като е получила пари по банков път. Все пак се съгласете, че Деветинци не е Слънчев бряг.” Той не отрече, че е получил пари от купувача Мехмед Али Махмед, които обаче не е превел на Нанка.

Оказа се, че Панайотов  няма собствена фирма за недвижими имоти. Според данни от системата ДАКСИ, 36-годишният бизнесмен от Карнобат е собственик единствено на „Голдън фиш” ЕООД с предмет на дейност покупко-продажба на стоки.

Името на Антон Панайотов нашумя по време на парламентарните избори, когато беше местен представител на партията на енрегийния бос Христо Ковачки  ЛИДЕР. Тази партия стана рекордьор по спечелени брой гласове сред ромите в общината. По време на кампанията Панайотов влезе в  директен сблъсък с кмета на Карнобат Георги Димитров като съчини сюжет за разиграл се екшън как градоначалникът набил две малолетни дечица, защото лепели плакати на ЛИДЕР.

Оказа се, че оповестеното широко от  щаба на Панайотов  съобщение за инцидента не е случайнто, а е опит за реванш срещу местната власт. Само месец преди това Панайотов е бил шеф на общинската фирма „Общински имоти” и малко преди евровота през юни  2009 година изчезва с 30 хил. лева служебни пари.

Прокуратурата започна да го издирва, защото сумата е изтеглена от банковата сметка на дружеството без втория задължителен подпис на главния счетоводител. По-късно в Карнобат плъзна мълвата, че ЛИДЕР усилено са търгували гласове в ромските махали. В града упорито  се говори, че обещаните от централата на партията пари за Панайотов не са пристигнали и той потъва все повече в борчове към много  хора.

http://www.factor-bs.com

бутони за социални мрежи

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=982

Създадено от на ное. 21 2010. Част от Измами. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes