Наследството на Стив Джобс

Сложните връзки в семейството на Стив Джобс ще са голямо предизвикателство за адвокатите, които ще трябва да разделят наследството му, оценявано на 8,3 милиарда долара, пише в. „Дейли мейл“.

Потенциалните наследници, известни досега, са най-малко 8. Някои от тях са най-близките му хора като съпруга и деца, с други отношенията му не са съвсем ясни, а с някои никога не е общувал. И тъй като завещание още не се е появило, вариантите за разпределяне на богатството са десетки.

Преки наследници са съпругата на Джобс Лорийн и трите им деца Ив, Ерин и Рийд. Известно е още, че той има две сестри – Пати Джобс и Мона Симпсън. Едната обаче не му е биологична сестра, а биологичната пък е от семейство, с което той никога не е общувал. Мона Симпсън е дъщеря на биологичните родители на Джобс – Джоан Симпсън и сириеца Абдулфатах Джон Джандали. Те обаче изоставят първото си дете Стив.

Джобс е отгледан от осиновителите си Пол и Клара Джобс (вече покойници), които по-късно осиновяват и сестра му Пати. Джобс се среща с биологичната си сестра едва когато е на 27 г. Тя самата твърди, че двамата станали близки след това, но за връзката им е известно малко. Още по-неясни са отношенията му с осиновената му сестра.

Най-сложна обаче е ситуацията с други двама потенциални наследници – бащата и извънбрачната дъщеря на Стив Джобс – Лиса. С биологичния си баща той не е общувал никога въпреки опитите на Джандали да се свърже с него. Дъщеря му Лиса пък се ражда през 1978 г. от дългогодишната му приятелка от училище Крисан Бренън, но Джобс я припознава едва 2 г. по-късно, след като е принуден от съда да направи тест за бащинство.

Предвид затъмнението, което Джобс пазеше около личния си живот, не е изключено да се появят и други възможни наследници. Ощe повече че става въпрос за изключително апетитна хапка. Освен огромното му състояние сред по-големите активи на Джобс са домът му в Калифорния за 2,6 млн. долара, както и вила в Удсайд с 14 спални и 13 бани.

http://www.standartnews.com

социални бутони

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=3570

Създадено от на окт. 8 2011. Част от Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes