Дедо Скръц, народен готвач, сладокусник и майстор от старото време

Дедо СкръцИма все още такива хора по земята българска. Срещнеш ги случайно, и изведнъж откриваш че сякаш се знаете от време оно. Правили сте едни и същи грешки, имали сте своите победи и пропадания. Но гледате от едно и също място към живота. Каквото и да се каже за Цветан Дочев ще е слабо и неясно. Но след първите 5 минути жив разговор, всеки ще усети живеца в този човек , избрал си псевдонима Дедо Скръц.

На първото издание на конкурса „Народен готвач на България“, в ИНТЕР-ЕКСПО център наблюдаващите неговото готвене на живо, се подсмихваха под мустак. На много малко хора им се вярваше, че печена тиква с яйца и сирене и сок от кисело зеле, може изобщо да става за ядене. Докато не опитаха. После нещата стават неуправляеми. Като самия Дедо Скръц.

Дедо СкръцНа XI Национален събор на българското народно творчество – Копривщица ‘2015 той лично ще готви на живо неговите тайнственни рецепти, и ще представи новата си книга „Рецептите на Д.С. от градо Враца, и ютики, и баници без граници – преди сичко за ора с раници“

Ще публикувам няколко негови рецепти. Преценете сами за какво става дума. Защото вкуса е неподражаем, приготвянето е артистично и винаги си облизваме ръцете до лактите.

БАНИЦА С ТРЕВУЯЦИ НА СКАРА – Д.С.
ТИКВА С ЯЙЦА – Д.С.
ЮТИКА С БОБ И ПРАЗИ – Д.С.
БАШ ВРАЧАНСКА ЮТИКА – Д.С.

Ангел Ангелов

„Национален тръст за съхранение на културно

историческото наследство България“      

Дядо Скръц ще готви на живо в „Чорбаджийския двор“ в Копривщица на 7,8 и 9 август.

споделяне на връзка

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=5105

Създадено от на юли 30 2015. Част от Академия кулинарен историк, Баба Цонка, Дедо Скръц, ЕкоФест Парк "Кулата", Етно пикник, Закони, Копривщица, Копривщица 2015, НОВИ КНИГИ, Новини. Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0. Коментарите и пинг в момента са спрени.

Коментирането е спряно

Фирмено разузнаване онлайн!

Търсене в архива

Бюлетин

Фото галерия

Фирмено разузнаване онлайн!
Вход | Designed by Gabfire themes